postaraj się zeby w kazdym posilku miec węglowodany zlozone, pelnowartosciowe białko, zdrowy tłuszcz i warzywa, wyjątek po trneningu - bez warzyw i tluszczu staraj się unikac smazenia, panierki do mięsa tym bardziej co do kalorycznosci - głodzisz się, metabolizm pewnie masz juz mocno zwolniony, taki stan odbije się i na mięsniach i na zdrowiu, [...]
[...] z oliwek extra virgyn, dlaczego? Czy np mógłbym na takiej oliwie robić omlet, lub podsmażyć mięso jak mi się duszone, na parze, gotowane znudzi (czyli od średniego czasu smażenia do długiego). Mała dygresja zrezygnowałem ze smalcu z uwagi że są opinie że w smalcu z dzisiejszych świń jest dużo omega 6, a takie masło klarowne, lub olej kokosowy [...]
[...] często w kombinacji z pieczonym pasztetem jaglano soczewicowym lub potrawką z fasoli i/lub ciecierzycy... wielbię warzywne lub fasolowe kotlety ale z racji, ze unikam smażenia rzadko sobie na to pozwalam. Co jako przekąskę : mam jobla na punkcie Bananów Co jako deser :Banany ;) Ograniczenia żywieniowe : Mięso na cenzurowanym, uczulenie na [...]
Lepiej zrobić sobie coś co się zje z chęcią, niż męczyć się z jakimś miksem Mój ulubiony patent na dużą ilość białka to: połowa kostki twarogu ugnieciona w naczyniu, zalana kefirem/maślanką, do picia oczywiście. Często to stosuję w pracy albo jak mi się żarcia nie chce robić. Zdecydowanie szybsze to od smażenia schabowego czy ryby.
Czy do standardowego smażenia kurczaka itd. można spokojnie używać oleju ryżowego? Niespecjalnie. Uuu, a to czemu? Jeśli nie ryżowy to jaki olej w aerozolu jest godny polecenia?
[...] które się smaży na patelni? ◄ Nie tak duża, jak się często sugeruje. To zależy od długości i intensywności obróbki termicznej. Lekkie podduszenie będzie się różnić od smażenia na spieczone frytki. ► Soki jednodniowe warzywne czy owoce można śmiało pić, jeżeli tak to czy jakiegoś "progu" nie przekraczać. ◄ Ja bym w ogóle poza paroma [...]
Dokładnie jak Malina napisała, bardzo szerokie możliwości stosowania :-)) Od smażenia, poprzez różne dodatki, ponoć nawet w celach kosmetycznych sprawdza sie znakomicie. Ostatnio, mimo że kawy nie lubie i nie pijam zrobiłem sobie połączenie: Kawa 10g oleju kokosowego 30g WPC choco - cookies ... w smaku super :-D a co do pasty kokosowej, kupiłem [...]
1. Na oliwie możesz ale nadaje się tylko do krtótkotrwałego smażenia, jeżeli smażysz dłużej to na nasyconych. 2. W biedronce były nie dawno tanio. Poszukaj.
[...] jest zawsze smażone na oliwie z oliwek. Czy mogę użytą w ten sposób oliwę wliczać w dietę? Czy muszę dodać jakieś inne tłuszcze (tylko jakie?) - Oliwa do krótkotrwałego smażenia, lepiej upiec ugotować, na grilla tak to smaż na smalcu. Więcej warzyw. 14.00 - posiłek 3 Chleb razowy - 150 g - B8 / T3 / W68 Szynka z piersi kurczaka - B6 / T0 / [...]
co do tej oliwy, czasami smaze, NIE SMAZ. JESLI MOZESZ UZYJ PATELNI TEFLONOWEJ - BEZ UZYCIA ZADNEGO TLUSZCZY LUB UZYWAJ WYSYCONYCH JEGO FORM (NP. SMALEC). ale tez np. nacieram mieso do pieczenia w piekarniku, czy daje do duszenia bez smazenia. OK MARYNATY LUBI BINIEK dzieki za pomysl z prazeniem siemienia. CHODZI TUTAJ O TOKSYCZNOSC SIEMIENIA [...]
[...] majonez - 50 gram sól pieprz http://i59.tinypic.com/2gy918j.png Makaron gotujemy w posolonej wodzie. W tym czasie wołowinę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie. W połowie smażenia dodajemy przyprawę do kebaba- gyrosa - ilość wedle uznania - ja stosuję większą ilość tej przyprawy ( firma prymat) mięso ma wtedy intensywny smak który nie gubi się [...]
[...] (słyszałem że najlepsze białko na noc bo dłużej się trawi,węgle oczywiście malutko) Kalorie:b.22,5g w.4,5g tł.0g Cała dieta:b.145,5 w.424,5g tł.48g + to co dochodzi ze smażenia w oleju Ogółem 2664kcal Moja suplementacja to gainer po treningu magnez + vitB6 codziennie z rana a witaminy to co w sałatkach,soku i ogólnie diecie. Wymiary: Wzrost [...]
Myślę, że problem leży w tłuszczu, za mała jego ilość. Jem tylko to co zostaje ze smażenia, tzn usmażę pierś, zdejmuję z patelni i kładę np na ryż. Wczoraj dokupiłem masło orzechowe, to wrzuciłem już dziś rano dwie łyżki. Z godzinę temu zjadłem gotowaną pierś w bulionie, do tego ryż i sos pieczarkowy, po tym wypiłem łyżkę oliwy. Na następny [...]